luni, 18 mai 2009

Dobrogea - prag etern al Daciei străbune

Acest pâmânt multimilenar, scãldat de undele line ale bâtrânului Danubius si de valurile spumegânde ale lui Pontus Euxinus, în inima cãruia si-a înfipt rãdãcinile, cel mai vechi masiv muntos al Mãcinului, înainte de a se naste Carpatii, a ramas din strãvechime pânã in zilele noastre, sanctuarul de lumina si istorie a neamului românesc.
Aceastã metropolã a trecutului nostru, va strãlumina veacurile omenirii pânã la sfârsitul vremii.
Zadarnic pândesc miseleste vecinii nostri, sã rupã în ceasuri critice internationale si pentru soarta neamului nostru, câte o halcã din acest sfânt ogor, pe care-l mostenim dela strãmosii nostri Traci. Stie toatã lumea si e martorã istoria, cã niciuna din hoardele nãvãlitoare care s'au revãrsat, cu sãlbaticie si cruzime din noptile asiatice peste Tara noastrã, n'au adus în tolba lor barbarã, cultura, civilizatia si credinta în Dumnezeu a strãbunilor nostri, pe care le-au întâlnit pe aceste plaiuri scumpe si stãpânite de poporul român si pe care le-au pângârit si jefuit.
In 1940, când Romania era atacatã din toate pãrtile, de bolsevici, de nemti si de unguri, având din nefericire în fruntea Statului un monarh strãin de neamul românesc, tiran si desfrânat, vecinii nostri bulgari, pe care nu i-am cunoscut panã la nãvãirea lor în Europa, i-au smuls cu usurintã regelui vândut strãinilor, Cadrilaterul Dobrogei pe care-l stãpânesc fãra nici un drept, dar pe care îl vor restitui în curând. Il vor restitui, marturisim aceastã certitudine absolutã, astazi când se împlinesc 600 de ani, de când Mircea cel Bãtrân stãpânea Tara Româneascã, Dobrogea si alte tinuturi românesti, prevãzute în analele istoriei. Il vor restitui, în clipa când sub cerul Carpatilor, vã rãsuna trâmbita Sfântului Arhanghel Mihail, care cu spada lui de foc va elibera Neamul si Pamântul Românesc, din cãtusele robiilor si a Moscovei pãgâne.
Sursa: D-tru PAULESCU
Libertatea, New York, Anul VI, Nr. 57, Mai 1987

Niciun comentariu: