vineri, 1 mai 2009

Icloud - serviciu online gratuit

Serviciu online gratuit în loc de computer propriu
"Cu icloud oferim utilizatorilor din întreaga lume un computer virtual împreună cu spaţiu de stocare şi aplicaţii gratuite" - Daniel Arthursson , fondator Xcerion

Icloud este primul PC online gratuit din lume. Chiar dacă această soluţie a fost lansată pentru cei care nu au reuşit încă să aibă un computer, ea este accesibilă oricărui utilizator de internet din lume.
Versiunea standard
Versiunea publică, la care oricine poate avea acces, include: acces la prieteni, fişiere şi conţinut digital de pe orice computer ; un spaţiu gratuit de stocare de 3 GB pentru documente, fotografii şi muzică ; 30 de aplicaţii gratuite precum Office, Mail, Music, Video, IM, Sharing, Games şi unelte de dezvoltare ; 20 de widget-uri gratuite ; backup gratuit pentru furnizarea unei stocări sigure, incluzând WebDav.
Nu necesită instalare, icloud rulează în browserele Internet Explorer sau Firefox (pentru acesta din urmă, serviciul funcţionează deocamdată în versiune Alpha).

Este vorba, de fapt, despre un inedit serviciu de internet care, sub forma unui desktop virtual oferă acces, într-un singur punct, la toate uneltele şi aplicaţiile cu care suntem deja obişnuiţi să lucrăm pe PC-ul de acasă sau de la serviciu. Ideea îi aparţine unei companii suedeze, Xcerion, care a lucrat la acest proiect timp de opt ani.
"Cu icloud le oferim utilizatorilor din întreaga lume un computer virtual împreună cu spaţiu de stocare şi aplicaţii gratuite; acesta reprezintă PC-ul pentru oricine nu are un PC. Oricine poate acum accesa şi împărtăşi cu prietenii documente, fotografii, muzică de pe orice computer", a explicat Daniel Arthursson, fondator al companiei.
În varianta sandard, icloud oferă oricui, în mod gratuit, un PC virtual, decent echipat - cu 3 GB spaţiu de stocare, 30 de aplicaţii şi posibilitate de backup, toate acestea fiind deja accesibile de pe orice computer conectat la internet. În viitor, vor mai fi lansate două versiuni - una premium, care va oferi un spaţiu de stocare de 10 GB, şi alta adresată numai internet cafe-urilor (cu 5 GB spaţiu de stocare). Acestea însă vor fi cu plată.
Acum, oricine îşi poate crea gratuit un cont la http://icloud.com, după care se loghează şi se trezeşte în faţa desktop-ului propriu. Serviciul este avantajos nu numai pentru cei care nu au încă un PC, ci şi pentru cei care nu îşi doresc să care tot timpul după ei laptop-ul pentru a avea acces la propriile documente.
Lansarea publică a icloud are loc după o testare beta a programului şi după includerea feedback-ului primit de la persoanele din întreaga lume care au testat icloud, serviciul fiind deocamdată disponibil în limbile engleză, chineză, rusă, spaniolă, portugheză, germană, suedeză şi filipineză.

Niciun comentariu: